Türk sanat tarihinin en çok yorumlanan başyapıtları Menarini Türkiye’nin Pills of Art Türkiye projesi kapsamında yeni bir bakış açısıyla yorumlanıyor. Sanatseverlerin ilham kaynağı olan bu eserlerin tarihsel bağlamları, kavramsal çerçeveleri, teknik özellikleri ve içerikleri, küratörlerin çok katmanlı anlatımıyla sanatseverlere sunuluyor.
Çekimleri Ankara Resim ve Heykel Müzesi’nde gerçekleşen ve küratör Güler Dişbudak’ın anlatımı ile devam eden Pills of Art Türkiye projesinin yeni bölümünde, usta sanatçıların eserlerine dair anekdotlar ve merak edilenler Menarini Türkiye YouTube sayfasında kısa videolarla paylaşılıyor. Sanatseverleri dijital bir keşif yolculuğuna çıkaran projenin yeni videolarında Osman Hamdi Bey’in 1908 tarihli “Silah Taciri” isimli tablosu, Abdülmecid Efendi’nin kişisel sanat anlayışını açıklayan “Haremde Goethe/Mütalaa” adlı eseri, Bedri Kulları’nın “Alman Çeşmesi”, Halil Paşa’nın İstanbul Boğazı’ndaki yalıları resmettiği “Boğaz” isimli tablosu ve başarılı bir doğa gözlemcisi olan Hoca Ali Rıza’nın “Manzara” isimli eseri inceleniyor.
Dijital sanat projesi Pills of Art Türkiye’nin yeni eserler ile sanatseverlerle buluşmaya devam edeceğini belirten Menarini Türkiye Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Ecz. Işıl Çelik Uzunçakmak; “Menarini’nin global çapta 60 yılı aşkın bir süredir devam ettirdiği “Pills of Art” sanat projesini Türkiye’de bu yıl Haziran ayında “Hayata Sanat Kat” mottosu ile hayata geçirdik. Bir sağlık firması olarak sektörde kaliteli ve erişilebilir sağlık çözümlerimiz ile var olurken, bu projemizle de sanat alanında ülkemizin önemli eserlerinin merak edilen hikayelerinin erişilebilir olmasını amaçladık. Hem globalde hem de ülkemizde projemize gösterilen ilgiden ve olumlu geri dönüşlerden dolayı çok mutluyuz” dedi.
Pills of Art Türkiye videolarına Menarini Türkiye YouTube sayfasından ulaşılabilir.
https://www.youtube.com/c/MenariniT%C3%BCrkiye/playlists